>Psyter Uryohiuzs<

 

Aalborg Øst får fra omkring årsskiftet en multikulturel indsprøjtning, når Kulturhuset Trekanten i Aalborg Øst får en ny nabo.

Det er biblioteket, der flytter ind i nybyggede lokaler ved Trekanten, og så får det østlige Aalborg sit eget multihus med alt lige fra koncerter og foredrag til et fuldt moderne bibliotek og it-café.

Da der var rejsegilde på det nye bibliotek i efteråret, kunne man godt ane konturerne af noget specielt, i det nye hus, der åbner efter nytår.

Traditionelt er publikum i huset over de 40 år, men der satses nu bredt, så et større publikum skal lokkes inden for murene.

Det forsøges blandt andet ved koncerter med Bamse (ja ham med vennerne), countrystjernen Ester Brohus og det engelske partyband Paul Lamb And The King Snakes borger for gode oplevelser.

Som noget lidt anderledes er der også en klassisk klaverkoncert med den finske pianist Uki Ovaskainen, og han kan opleves i februar.

Der er også et par kendte jyske-foredragsholdere: Torturlægen Inge Kemp Genefke og manden med mange meninger om mad Mik Schack kommer på besøg - hver med deres vidt forskellige indgange til et foredrag.

Trekanten vil også gøre mere for at få flere af de mange indvandrere, der bor i lokalområdet indenfor.

Rent fysisk sker der også en markant forandring, idet hovedindgangen flyttes til det, som stedets daglige leder Ingelise Pedersen kalder "den rigtige hovedindgang".
Nemlig ud mod parkeringspladsen vest for Trekanten.

Der bliver lavet en helt ny trappe, og man kommer ind i den nye tilbygning, hvorefter huset nærmest åbner sig.

Det er også her, man finder den nye informationsskranke og biblioteket.

Samtidig får Trekanten også et helt nyt og meget stringent logo, som signalerer nye tider.

Alt dette betyder også, at beboerne i området må undvære deres multihus i en kort periode. Biblioteket i Aalborg Øst lukker 10. december og åbner igen i de nye lokaler 16. januar.

Det tager nemlig lang tid at pakke de mange materialer ned og få dem på plads igen i de nye omgivelser.

Trekaten holder også lukket i en periode - fra 16. december til 9. januar - men på det tidspunkt er vi vel alle mere eller mindre klar til jul.